SDG’s en CSRD

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s): Een Gids voor Positieve Verandering

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) vormen een universele oproep tot actie om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en andere urgente uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Aangenomen door alle lidstaten van de Verenigde Naties in 2015, bestaat het SDG-raamwerk uit 17 doelen en 169 targets die een blauwdruk bieden voor een duurzamere en rechtvaardigere wereld tegen 2030.

CSRD

De “Corporate Sustainability Reporting Directive” (CSRD) is een belangrijk initiatief dat gericht is op het vergroten van de transparantie en het verbeteren van de duurzaamheidsrapportage van bedrijven in de Europese Unie.

De CSRD is bedoeld om bedrijven aan te moedigen om duurzaamheidsinformatie op een gestandaardiseerde en consistente manier te rapporteren. Dit stelt bedrijven in staat om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid te meten, te beheren en te verbeteren. Door de rapportageverplichtingen te vergroten, wil de CSRD ervoor zorgen dat bedrijven verantwoording afleggen voor hun impact op het milieu, de maatschappij en het bestuur. Waarbij niet alleen wordt gekeken naar de impact van het bedrijf zelf, maar ook naar de ketens.

Finding Ways: Een partner wezenlijke duurzame verandering

Bij Finding Ways begrijpen we dat initiatieven zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) uitdagend kunnen zijn. We zien deze regelgeving juist als een kans; een kans voor werkelijke verandering. Om intrinsieke motivatie te vergroten, creativiteit te laten floreren en een positieve impact op de toekomst zichtbaar te maken.

Bovendien geloven we dat bedrijven die transparant rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties aantrekkelijker zijn voor ambitieuze mensen die echt een verschil willen maken. Door transparant te rapporteren over uw duurzaamheidsinspanningen, trekt u niet alleen talent aan, maar laat u ook zien dat uw organisatie toegewijd is aan het maken van een positief verschil.

Onze onderscheidende aanpak, waarin de de natuur, plezier, onbewuste wijsheid en ecologische solidariteit verbinden, maakt dat wij je kunnen helpen in werkelijke transitie. Wij begeleiden je bedrijf om het moeten voldoen aan de CSRD niet als een bedrijfsvoeringsfeestje uit te voeren, maar de kans aan te grijpen.

Leer hoe onze aanpak bedrijven helpt bij het overstijgen van CSRD-implementatie naar een cultuur van intrinsieke motivatie, duurzaamheid, (maatschappelijke) impact en innovatie. We creëren een cultuur van intrinsieke motivatie, duurzaamheid en innovatie, waardoor u niet alleen rapporteert, maar ook echte vooruitgang boekt. Een vooruitgang die niet alleen wordt ‘gemeten’ door cijfertjes, maar door dat wat daadwerkelijk van belang is. Door samen te werken met Finding Ways, investeert je in het zijn van een daadwerkelijk vooruitstrevende werkgever die serieus werk maakt van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.