Finding Ways voor organisaties

Don’t look outside yourself for a leader

Maak van jouw organisatie een goede voorouder

Goede voorouders streven ernaar de wereld mooier achter te laten dan ze deze hebben aangetroffen.

We kunnen als individuen, teams en als maatschappij keuzes maken die kunnen bijdragen aan een leefbare toekomst. Met Finding Ways creëer je beweging, ruimte en competenties om in verbinding met jezelf en anderen te bouwen de wereld van morgen en overmorgen.

Vind de leider in jezelf

  • Blijf relevant in een tijdperk van verandering.
  • Zoek, vind, doorleef en deel je waarden.
  • Begrijp jezelf en elkaar, versterk de verbinding.
  • Allign je team. Alleen kun je snel, maar samen kom je verder.
  • Maak kennis met de impact van lange termijn-denken.
  • Leer geïntegreerd te werken met hoofd, hart, buik en handen.
  • Vind en/of verstevig de purpose en corporate story van je organisatie.
  • Benut CSRD als een kans om je bedrijf impactvol én toekomstgericht te maken.
  • Geef vorm aan SDG’s (Sustainable Development Goals) waar jouw bedrijf meerwaarde voor creeërt.

Hoofd, hart, buik en handen

Wij leren jouw team geïntegreerd te werken met hoofd, hart, buik en handen. Wanneer je team intellect combineert met actie, emotie en intuïtie, creëren jullie een krachtige synergie die je in staat stelt om op je best te presteren. Jullie worden niet alleen productiever, maar ook meer vervuld en voldaan in je werk en je leven als geheel.

Van ik naar wij

We leven in een tijdperk waar het individu centraal lijkt te staan. In onze Westerse cultuur staan woorden als zelfontplooing, zelfexpressie, zelfstandigheid en zelfvertrouwen centraal. Je zou kunnen spreken van ‘hyperindividualisme’. En misschien is deze focus wel nodig om te blijven staan in een wereld waarin de ene crisis wordt opgevolgd door de andere. En toch knaagt het als het over hyperindividualisme gaat. Er zit een randje aan. Want zijn we niet liever met elkaar in contact, terwijl we kunnen ‘zijn wie we zijn’?

Fundering

Natuur, wetenschap, plezier en intuïtie zijn onze basis.

Onze aanpak is gefundeerd op diverse wetenschappelijke inzichten en methodieken. Met name vanuit de verschillende psychologische richtingen. De voornaamste theoretische basis is voor ons Theorie U (Scharmer), Transitiecirkel (van Wielink e.a.), de Acceptence and Commitment Therapy (Hayes), Mindfulness (Kabat-Zinn), systemisch werk en de Hechtingstheorie (Bowlby). In onze aanpak maken we eerst een beweging naar de binnenwereld, om vervolgens een beweging naar de buitenwereld te maken. De vier elementen hoofd, handen, hart en buik zijn hierin zorgvuldig geïntegreerd. Dit combineren we met de natuur, zowel door buiten te werken als de wijsheid van de natuur erbij te betrekken. Deze manier van werken creëert openheid, verdieping, persoonlijke betrokkenheid en verbetert en herstelt de verbinding in teams.

In gesprek en in verbinding

Wij geloven dat duurzame groei en verandering alleen kan ontstaan als je met jezelf en anderen in verbinding bent. De basis hiervoor is het voeren van een ‘volwassen’ dialoog. Hierin vind men ruimte, acceptatie, begrip en dit leidt naar oplossingen. Samen vinden we een weg.

Finding Ways verzorgt workshops, teaminterventies, coachingsessies en dé ultieme heidag aan teams die de onderlinge verbindingen willen verstevigen en een bijdrage willen leveren aan een leefbare toekomst.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

De Sustainable Development Goals (SDG’s), ook bekend als de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, zijn een reeks doelstellingen die in 2015 zijn aangenomen door alle lidstaten van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen zijn bedoeld om een universele oproep tot actie te vormen om armoede te beëindigen, ongelijkheid te verminderen en de planeet te beschermen.

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Deze Richtlijn vereist van grote bedrijven om vanaf 2024 te rapporteren over hun invloed op het klimaat, de milieu-impact en de risico’s die samenhangen met klimaatverandering, hun sociale verantwoordelijkheid en over bestuur en toezicht binnen de onderneming.

Finding Ways ziet deze richtlijnen en eisen als een kans; als kansen voor werkelijke verandering.

Aanbod

Workshops

Boek een incompany workshop voor je team.

Teamcoaching

Volg intensieve team-interventies voor transitie naar goed voorouder-schap.

Coaching

Focus op jezelf met één-op-één begeleiding.

Dé Ultieme Heidag

Gun je team de ultieme heidag; écht buiten, uitzoomen, focussen, creativiteit en dialoog.

People, Planet, Profit

Tripel P-model

Het Tripel P-model verwijst naar een bedrijfsstrategie die economische levensvatbaarheid, milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid met elkaar in evenwicht brengt. Elk van de drie aspecten – sociaal, milieu, en economisch – dienen in harmonie te zijn om effectief bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Volgens de Sociaal Economische Raad (2000) wordt de volledige potentie van elke dimensie pas bereikt wanneer ze volledig zijn geïntegreerd in de operationele strategieën van een onderneming, en vormen ze samen de fundamenten voor verantwoord bedrijfsbeheer.

Team Finding Ways

Marjolein Pilon
Arjen Hartsema

Contact met Lilian

Vul het formulier in of bel Lilian.

+31 6 ‭23 55 57 63‬